על פי חוק, עבוד שנעדר בשל מחלה יהיה זכאי לקבל מהמעסיק דמי מחלה אם הוא בהסכם קיבוצי בהתאם להסדר בהסכם. ישנם הסכמים כגון עובדי מדינה ורשויות מקומיות בהם דמי מחלה יינתנו מהיום הראשון, אך עובד שחלה ואינו עובד עפ"י הסכם קיבוצי או הסדר אחר, המעסיק ( בהתאם לחוקת העבודה) ישלם עבור היום השני והשלישי מחצית מדמי המחלה, ואילו מהיום הרביעי ישולם לעובד דמי מחלה מלאים, כאמור עד לתקופה המקסימאלית המוסדרת בסעיף 4 לחוק.
מהי התקופה המקסימלית לדמי מחלה?
התקופה המקסימלית לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא בו העובד עבד אצל אותו המעביד או באותו מקום עבודה ולא יותר מ-90 ימים, בניכוי התקופה שבעדה קיבל העובד דמי מחלה על פי חוק זה, ישנם הסכמים קיבוציים המקנים לעובד שני ימים וחצי לכל חודש ללא הגבלת צבירה מקסימלית כגון רשויות מקומיות וכו'
עובד בתקופת זכאות לדמי מחלה האם ניתן לפטר אותו?
אסור למעביד לפטר עובד שנעדר מעבודתו בעקבות מחלה, וזאת עד לתקופת הזכאות המקסימאלית לפי חוק דמי מחלה כפי שנאמר בסעיף הקודם.
ההגבלה לפטר עובד בתקופת מחלה הוא בהתאם לכמות ימי המחלה שצבר העובד בתקופת עבודתו אצל המעסיק, ועד לתקופה של 90 ימים או בהתאם לכמות שצבר אצל אותו מעסיק אם הוא בהסדר אחר.
מה קורה במצב בו עובד פוטר לפני שיצא לחופשת מחלה?
במקרה כזה רשאי המעסיק לפטר עובד.
מה קורה במצב בו המעסיק פסק מלפעול ו/או הוכרז כפושט רגל?
במקום בו המעסיק הפסיק את הפעילות, או שהמעסיק הוכרז כפושט רגל, או במידה והמעביד הוא חברה- ניתן צו פירוק, במקרים אלו הפיטורים נעשו כדין.
חשוב לציין כי החוק אינו מחייב את המעסיק לא לפטר עובד אלה אם הסיבות הן מצדיקות ונעשות בתום לב.
מעסיק חייב לנהל כרטיס עבור חיוב וניצול ימי מחלה וימי חופשה מיום תחילת עבודתו של העובד ולשמור את האישורים בהתאם.
במקרים בהם נשלח אליכם שימוע לפיטורים אנא פנו אלינו לסיוע בכדי לנסות למנוע את סיום ההעסקה
לייעוץ בנושא: התקשרו 050-5294761 או שלחו הודעה בווטסאפ
Comments