top of page

יחסי עובד מעביד – מה צריך לדעת?




יחסי עובד מעביד – מה צריך לדעת?
יחסי עובד מעביד – מה צריך לדעת?

מזה שנים מתנהלים בבתי הדין לעבודה ברחבי הארץ בתובעים ונתבעים  בטענה  יתכן ומתקיימים יחסי עובד מעביד בין הצדדים. בראש של מחלוקות ותביעות רבות  קיים חוסר ידע, בהמשך ננסה לעזור לשני הצדדים עובדים ומעסיקים, לעשות קצת סדר להעניק לכם מידע בנושא שעשוי לחסוך לכם אי הבנה או חוסר הבנה.


מה צריך לדעת על חוזה העבודה

חוזה העבודה בדרך כלל מעסיקים רבים יוצרים חוזה עבודה כתוב ומסודר מרביתם לפי הכללים, יש לשים לב, לא כל חוזה עבודה בו כאשר מופיע בו סעיף לפיו הקובע, אין יחסי עובד מעביד בין הצדדים (או העובד מוותר על תשלום כזה או אחר או הסכום הינו גלובלי כולל רכיבים אלו ואחרים או לעניין סיום יחסי עובד ומעביד תהיה הזכות רק למעביד או קופות יופרשו לפי אחוזים מסוימים בניגוד לחוק או להסכם הקיבוצי) עומד בדרישות החוק לחוזה זה או אחר, יטה את הכף לטובת המעביד. מערכת המשפט קבעה מספר הנחיות ובהם האם התקיימו יחסי עובד – מעביד כקבוע בחוק ההשתלבות או בחוקים אחרים, ביניהן מבחני השתלבות ופיקוח, האם ועל ידי מי שולם שכר, מי קיבל את העובד, מי יכול לפטרו, של מי הבעלות בציוד, מי קובע את ימי החופשה, האם ניתן לראות בעובד כאחד שיש לו עסק עצמאי וכדומה, היכן העובד יושב באלו משרדים ומי ממן את המשרדים הללו וכו' סיבות רבות לגופו של עניין ולכל מקרה.


חשוב לדעת, כי גם אם העובד הוציא חשבוניות מס עבור קבלת התמורה עדיין אין זה אומר שלא קיימים יחסי עובד מעביד ויש על כך פסיקות רבות בעניין לטובת העובד.

ראוי לציין, על המעסיק חלה החובה למלא טפסים לצורך קליטת העובד הכוללים בתוכו מספר רשומים חשובים הקבועים בחוק, טופס בו רשומים פרטים הכרחיים כגון: שעות עבודה, שכר וכו' על פי חוק הודעה לעובד. חשוב לדעת גם הבטחה, אשר ניתנה לכם בעל פה ואשר ניתן להוכיח אותה, בהחלט יכולים לשמש כראיה ולהוות בסיס לטענה או דרישה.


אי מסירת הודעה לעובד כנדרש בחוק על תנאי העבודה הינה עילה לתביעת פיצוי כפי הקבוע בחוק, לכן מעסיקים ראו הוזהרתם מהוצאות מיותרות.

אם נקלעתם למצב של סכסוך עם המעביד חשוב לא לצאת למסע הזה לבד. גם אם הצדק עמכם רצוי להתייעץ עם מומחים בתחום אשר יסייעו לכם בדרך הנאותה ביותר לסיים את יחסי עובד ומעביד


לסיכום

יחסי עובד מעביד ישנם זכויות וחובות לשני הצדדים. המעסיק לא יכול לבוא ממקום של כח ולעשות כול הבא ליד, מצד שני כניעה מצד המעביד יכולה לפגוע בניהול המערכת הכוללת. בתי הדין נוטים להחמיר עם מעסיקים שעושים כול מה שבה להן מבלי להתחשב בעובד באופן קבוע ביחסיהם עם עובדיהם, ונוטה להיענות למרבית דרישות העובד, במידה והן מוצדקות כמובן לשם כך יש להתייעץ עם מומחים בתחום וחשוב להגיע רגע לפני שאתם מתחילים לפנות לעובד או לפנות למעסיק על בטן מלאה, לשם כך אנו נסייע לכם ככול שנדרש בכדי להוריד את הלהבות ולהגיע לסיכום שיהיה טוב ונח לצדדים.

משרדינו ישמח לסייע בכול שאלה או פניה בנושא


Comments


bottom of page