התובע עבד אצל הנתבעת מחודש מאי 2017 ועד לחודש מאי 2021, בלא שניתנה לו הודעה על תנאי העבודה.
התובע הגיש תביעתו זו, בין היתר, על כך שקוזזו משכרו הפסקות בניגוד לדין בעוד שלטענת הנתבעת התובע יצא מדי יום להפסקות בנות שעה לפחות וההפסקות אינן חלק משעות העבודה של התובע.
סעיף 20(א) לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע, כי ביום עבודה של שש שעות ומעלה זכאי העובד להפסקה של 45 דקות לפחות, כאשר מתוכן 30 דקות צריכות להיות ברצף.
סעיף 20(ג) לחוק מוסיף וקובע, כי בחצי השעה הרצופה רשאי העובד לצאת ממקום העבודה, אלא אם נוכחותו הכרחית לתהליך העבודה או להפעלת ציוד או השימוש בו. אם העובד נדרש להישאר במקום העבודה, או אז ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.
על מנת שניתן יהיה לקזז את זמן ההפסקה, על ההפסקה להיות מוסדרת וסדירה.
בית הדין פוסק, כי לא הוכח שניתנה לתובע הפסקה מסודרת. גם אם התובע דיבר בטלפון או אכל במהלך עבודתו, אין בכך כדי לקבוע כי מדובר בהפסקה.
בית הדין מוסיף, כי הנתבעת לא נתנה לתובע הפסקה בת 30 דקות ולא עיגנה את הזכות בהסכם העבודה או בנוהל מסודר. משכך אין מקום לקיזוז הפסקות וקיזוז אוטומטי לאחר 6 שעות עבודה אינו נחשב דה-פקטו כי ניתנה לתובע הפסקה.
עובד זכאי להפסקה שבה יהיה מנותק מעבודתו, והפסקה "על הדרך" או הפסקה "בין לבין" אינה נחשבת להפסקה.
לפיכך פוסק בית הדין, כי התובע זכאי לשכר העבודה בעבור ההפסקות שקוזזו משעות עבודתו.
הסכם למען עובדים המשרתים במילואים ובני/בנות זוגם
ההסתדרות פרסמה ביום 4.2.2024 חוזר בדבר הסכמות על שורת הטבות לעובדים ולעובדות המשרתים במילואים.
במסגרת ההסכם יוענקו עד 8 ימי היעדרות בתשלום לבני זוג של משרתי מילואים שלהם ילדים עד גיל 14 וכן תוארך תקופת ההגנה בפני פיטורים למי ששירת במילואים יותר מ-60 ימים -לחודשיים (במקום 30 ימים כפי שקובעות הוראות חוק חיילים משוחררים). עוד הוסכם, כי עובדים אשר לא התאפשר להם לנצל את מלוא ימי החופשה שלהם בשנת 2023 עקב המלחמה, יוכלו לגרור את ימי החופשה הבלתי מנוצלים שצברו מ-2023 לשנת 2024.
כמו כן, הוחלט על שיפוי בגובה 20% משכרו של עובד המשרת במילואים בגין ההפרשות הסוציאליות של עובדים אלה - שיפוי שיינתן על-ידי המדינה למעסיקים.
ההסכם, לכשיפורסם, וכן צו הרחבה שייחתם, ויחיל את ההוראות המפורטות על כלל המעסיקים במשק, יחול על התקופה שמיום 7.10.2023 ועד לתום שנת 2024.
תגובות